Recapitularea sportivă 2022: Antoanela Mănac

Sezonul competițional 2023 e gata să înceapă, însă până atunci avem răgaz să analizăm ce a mers bine și să învățăm din întâmplările lui 2022. Iată cele mai importante momente din anul ce a trecut pentru Antoanela Mănac, ambasadoarea Texaco în România:

Primele luni ale anului au însemnat o nouă experiență de pregătire pentru Antoanela, care s-a antrenat în Italia vreme de câteva săptămâni într-un mediu propice performanței.

Sezonul competițional a început la Milano, în luna mai, și a adus locul al 2-lea pentru Anto într-o cursă cu multe concurente puternice.

A urmat o altă perioadă de pregătire, de data aceasta în România, despre care Antoanela a vorbit în cadrul unui interviu pentru Știrile PROTV.

În iunie, Antoanela a adunat primele puncte în cursa de calificare pentru Paris 2024, la African Triathlon Cup din Ghana.

Tot în iunie a avut loc și cursa de la Larache, din Maroc, pe care Antoanela a terminat-o în top 10.

Luna iulie a avut programată o cursă importantă în SUA, însă experiența din Birmingham, Alabama, s-a dovedit a fi una amară pentru sportiva noastră, care a fost descalificată din cauza unor erori ale organizatorilor.

În august, Antoanela a susținut un nou stagiu de pregătire în Italia, la Sestriere, la peste 2000 de metri altitudine.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară, Anto terminând pe locul al 3-lea în Slovacia, la Campionatele Mondiale de Aquathlon.

Tot în august a avut loc și Triathlonul de la Ghioroc, câștigat de Antoanela fără emoții.

Anul trecut a prilejuit și o experiență inedită pentru Antoanela, care a luat startul în cursa băieților de la Snagov și a terminat pe locul al 2-lea, cu un timp excelent.

A urmat în septembrie o nouă ediție Transfier, pe care Anto a câștigat-o, la fel cum a reușit în multe alte ocazii din trecut.

Campionatele Naționale au însemnat un nou record pentru Antoanela, care continuă să câștige titlul în competiția în care participă de mulți ani.

Octombrie a adus două curse, în Iordania și Uzbekistan, încheiate cu rezultate foarte bune pentru Antoanela: un top 10 la Aqaba și un loc 4 în Samarkand.

Pe finalul sezonului, Antoanela a terminat pe locul al 6-lea în Malaezia, la Cupa Asiatică de la Ipoh.

Anul s-a încheiat cu o cursă în Maroc (locul al 6-lea) și una în Bahrain (locul al 5-lea), rezultate care o mențin pe Antoanela în top 100 mondial, cu șanse reale pentru Paris 2024.

Cursele din Maroc și Bahrain au însemnat și că Antoanela n-a putut participa la Gala Triathlon România 2022, unde i-a fost decernat titlul de cea mai bună triatlonistă a anului, la fel ca în 2021.

Urmează un sezon intens pentru Anto, așa că îi urăm de pe acum mult succes!