Mika Häkkinen, intervievat de Freddie Hunt, ambasadorul Havoline

Seria de trei interviuri, în care legendele Formulei 1 își dezvăluie secretele cu ocazia comemorării lui James Hunt, continuă. După Bernie Eccleston, a venit rândul lui Mika Häkkinen să răspundă întrebărilor lui Freddie Hunt, nimeni altul decât fiul legendarului pilot.

Cine a fost James Hunt?

Într-o vreme a “cavalerilor” Formulei 1, a piloților rebeli, a pilotajului pe muchie de cuțit și a vitezelor extreme (anii ’70) se afirmă, aproape de nicăieri, un tânăr pilot, maniac al vitezei. Ascensiunea sa a fost fulminantă, în doar 7 sezoane în Formula 1 ajungând de la un cvasi-necunoscut la Campion Mondial, în 1976, pentru a se retrage doar câțiva ani mai târziu, din motive personale.

În 1993, la doar 45 de ani, James Hunt suferă un infarct și moare, cu doar câteva ore înaintea unui viitor mariaj. Viața unui Campion Mondial și pilot de legendă se încheie, astfel, mult prea brusc și mult prea devreme, acesta lăsând totuși în urmă o moștenire greu de egalat, nu doar datorită trofeelor din vitrină, ci datorită imaginii și a personalității sale marcante ce va dainui încă multe decenii. Atâta timp cât vor există tineri rebeli, cu personalități debordante și motorsport adevărat în sânge, numele de James Hunt nu are cum să fie uitat.

Freddie Hunt este ambasador Havoline, el însuși pilot și consumator de motor sport. Mika Pauli Häkkinen, supranumit și “Finlandezul Zburător”, este un fost pilot de Formula 1. Cu o carieră de 165 de curse, dintre care a triumfat în 20, Mika a devenit unul dintre numele de legendă ale acestui sport.

Interviul cu Mika Häkkinen îl puteți urmări integral mai jos:

Vă reamintim că Premium Lubricants este importator și distribuitor exclusiv pentru România al produselor Havoline.

Menu