Lord Hesketh, intervievat de Freddie Hunt, ambasadorul Havoline

Am ajuns și la ultimul interviu din seria de trei pe care Freddie Hunt le-a luat celor trei personalități din lumea Formulei 1, cu ocazia comemorării tatălui său, legendarul pilot de curse James Hunt. După Mika Häkkinen și Bernie Eccleston, a venit rândul ultimului intervievat, Lord Hesketh, să răspundă întrebărilor lui Freddie Hunt, nimeni altul decât fiul legendarului pilot.

Cine a fost James Hunt?

Într-o vreme a “cavalerilor” Formulei 1, a piloților rebeli, a pilotajului pe muchie de cuțit și a vitezelor extreme (anii ’70) se afirmă, aproape de nicăieri, un tânăr pilot, maniac al vitezei. Ascensiunea sa a fost fulminantă, în doar 7 sezoane în Formula 1 ajungând de la un cvasi-necunoscut la Campion Mondial, în 1976, pentru a se retrage doar câțiva ani mai târziu, din motive personale.

În 1993, la doar 45 de ani, James Hunt suferă un infarct și moare, cu doar câteva ore înaintea unui viitor mariaj. Viața unui Campion Mondial și pilot de legendă se încheie, astfel, mult prea brusc și mult prea devreme, acesta lăsând totuși în urmă o moștenire greu de egalat, nu doar datorită trofeelor din vitrină, ci datorită imaginii și a personalității sale marcante ce va dainui încă multe decenii. Atâta timp cât vor există tineri rebeli, cu personalități debordante și motorsport adevărat în sânge, numele de James Hunt nu are cum să fie uitat.

Freddie Hunt este ambasador Havoline, el însuși pilot și consumator de motor sport. Lord Hesketh, pe numele său întreg, Thomas Alexander Fermor-Hesketh, al treilea baron Hesketh, KBE, PC (născut la 28 octombrie 1950), este baron și politician britanic, născut la 28 octombrie 1950, fost proprietar al echipei de mașini de curse, Hesketh Racing, echipă care a concurat în sporturile cu motor între anii 1972 și 1978.

Interviul cu Lord Hesketh îl puteți urmări integral mai jos:

Vă reamintim că Premium Lubricants este importator și distribuitor exclusiv pentru România al produselor Havoline.

Menu