Cum rezolvaţi problemele de răcire ale maşinii?

Maşina ta are probleme cu căldura? Poate că nu foloseşti lichidul de răcire potrivit! O serie de probleme ale motorului diesel și perioadele costisitoare de nefuncționare pot fi legate de defecțiunile sistemului de răcire.

Modificate în ultimii ani pentru a se conforma celor mai recente reglementări privind emisiile din Europa, motoarele produc acum cantități mult mai mari de căldură și, prin urmare, sunt mult mai susceptibile problemelor legate de lichidul de răcire.

Detalii mici, precum utilizarea lichidului de răcire potrivit, ar putea elimina potențialele probleme și perioadele de nefuncționare a vehiculului. În multe cazuri, lichidele de răcire cu durată lungă de viață oferă o protecție îmbunătățită împotriva problemelor legate de căldură ce afectează motorul. Aceste lichide de răcire nu se consumă la fel de repede ca produsele convenționale şi nici nu necesită aditivi suplimentari pentru lichid de răcire sau filtre de răcire preîncărcate.

Pentru utilizarea pe autostradă și în afara autostrăzii, există două tipuri principale de lichide de răcire cu durată de viață extinsă care pot maximiza transferul de căldură și proteja simultan sistemele de răcire metalice. Alegerea corectă depinde de utilizare:

  • Lichidele de răcire fără nitriți oferă protecție fără a afecta suprafețele metalice, o cerință pentru majoritatea producătorilor de vehicule de pe autostradă
  • Lichidele de răcire cu nitriţi pot fi încă găsite în unele situaţii specifice echipamentelor off-road, datorită proprietăților de protecție a motorului și a protecției îmbunătățite a cavitației căptușelii cilindrului

Agenții de răcire cu durată de viață extinsă sunt adesea răspunsul pentru motoarele diesel grele, pe autostradă și în afara autostrăzii, deoarece sunt concepute pentru a oferi o protecție îmbunătățită a sistemului de răcire la un cost mai mic. Atunci când alegeţi un lichid de răcire, acesta ar trebui să poată demonstra următoarele:

  • Caracteristicile transferului de căldură
  • Protecție antigel și fierbere
  • Protecția componentelor sistemului de coroziune și răcire

Folosind produsul corect de răcire Texaco Delo, împreună cu practicile recomandate de întreținere a lichidului de răcire, puteți ajuta la evitarea problemelor și defecțiunilor sistemului de răcire, a costurilor acestora și a impactului adăugat al timpului de nefuncționare.

Meniu